16Maj
2017
Belarjev dan v Trenti

Belarjev dan v Trenti

V TOREK, 23.5.2017, bomo z učenci 5. razredov izvedli športni dan in se tako pridružili več kot 500 osnovnošolcem, ki se bodo udeležili Belarjevega dneva v Trenti in na ta način počastili Evropski dan parkov.

Zaradi popravila ceste čez Vršič se bomo do Trente peljali čez Italijo (Trbiž, Predel), zato učenci za pot potrebujejo osebni dokument. Prosimo, da preverite veljavnost osebnega dokumenta in izpolnite priloženi obrazec, da bomo lahko do odhoda uredili vse za pot po tujini.

Sodelavci Triglavskega narodnega parka bodo na Belarjevih dnevih učencem predstavili zanimivosti Triglavskega narodnega parka in Soške poti. Orientacijski pohod s skritimi pismi bo potekal po zgornjem delu Soške poti. Po prihodu na cilj si bodo učenci ogledali še Info središče TNP Dom Trenta.

Namen naravoslovno obarvanega športnega dne je, da vsi otroci, ki živijo v parku in njegovi okolici, park spoznajo, ga obiščejo, razmišljajo o pomenu ohranjene narave in kulturne dediščine ter da se v park vračajo in so ponosni nanj.

ZBOR UČENCEV: ob 6.20 (pred šolo)

ODHOD: ob 6.30

Učenci naj imajo s seboj:
• pohodniško opremo: obutev, ki ne drsi ter oblačila, ki ščitijo pred dežjem in vetrom (pohod bomo izvedli v vsakem vremenu),
• veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list)
• malico, nesladko pijačo (priporočamo vsaj 3 pollitrske plastenke),
• zložljiv dežnik (možne so plohe), sredstvo za zaščito pred klopi.

POVRATEK je predviden med 16. in 17. uro (Učenci vozači lahko s seboj vzamejo mobilne telefone, da vam bodo javili točno uro prihoda.)

Stroški športnega dne (avtobusni prevoz) bodo obračunani na položnici.

Razredničarke 5. razredov