10Maj
2016

Evropska vas 2016

Linhartov trg v Radovljici se je v ponedeljek, 9. maja spremenil v Evropsko vas povezanih držav: Slovenije, Nizozemske, Slovaške, Irske, Švedske, Češke, Cipra, Belgije, Italije, Španije, Madžarske, Hrvaške, Francije, Nemčije, Grčije, Estonije in Portugalske.

Cilj projekta Evropska vas je spoznavati države Evropske unije in s tem spodbujati razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav ter hkrati zavedanje lastne identitete.

Trudimo se, da bi državo, ki jo raziskujemo, spoznali prav vsi učenci, zato jo vsako leto poskusimo predstaviti s čim več različnih področij in pri različnih predmetih. Spoznavamo glasbo, literaturo, geografske in zgodovinske značilnosti, kulinariko, likovno umetnost, simbole držav.

Na zaključni prireditvi ob dnevu Evrope smo se tako v ponedeljek, 9. maja predstavil skupaj z ostalimi šolami naše občine ter šolami občin Bled, Gorje, Bohinj in Jesenice. Predstavili pa so se tudi najmlajši iz Vrtca Kropa.
Naša šola je na stojnici predstavila kulinarične, geografske in zgodovinske značilnosti Grčije, Estonije in Portugalske.

Več si poglejte v zavihku Dejavnosti – Projekti – Evropska vas.

Anita Hrovat,
koordinatorica medobčinskega projekta Evropska vas