24Mar
2016

Marko Soršak-Soki obdaril učence z novimi glasbili

Marko Soršak – Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, je danes učence OŠ Antona Tomaža Linharta obdaril z novimi glasbili. Dobili so elektično kitaro, bas kitaro, elektično – akustično kitaro in vse pripadajoče ojačevalce, ter celoten komplet bobnov. Obdarovanje je bilo del Soršakovega projekta “20 za 20”.

Projekt “20 za 20” se je začel pred petimi leti, ko se je Soršak odločil, da bo ob dvajsetlenici svoje bobnarske kariere obdaril 20 šol z novimi glasbili. Radovljiška šola pa je že 23 po vrsti. Ideja se mu je porodila med turnejo po Združenem kraljestvu z njegovo skupino Elvis Jackson. Za osnovne šole se je odločil, ker se mu zdi, da so najbolj potrebne novih glasbil. V času osnovnošolskega izobraževanja otroci največ kreirajo in še niso izoblikovani. Otroke je tako potrebno spoznati z glasbo.

Obisk Soršaka je bila na šoli strogo varovana skrivnost. Učenci niso vedeli, zakaj so se zbrali v polni šolski avli, kjer so se zbrali tudi predstavniki občine, ravnatelj glasbene šole Radovljica, direktorica radovljiške knjižnice in nekateri novinarji. Ob prejemu glasbil je bilo slišati navdušenje, učenci so glasbila lahko tudi preizkusili, pozdravili pa so nas tudi zaslužni, da je šola dobila set bobnov – skupina Pop Design. Skupaj z učenci so zapeli tudi 3 svoje uspešnice.

Na šoli je veliko število glasbenikov, ki imajo željo po igranju. Nova pridobitev vseh inštrumentov bo zagotovo še koga pritegnila k ustvarjanju, vsi pa se že veselimo naslednjih prireditev, kjer bomo skupno muziciranje lahko znova pokazali na odru.

Da je celoten projekt uspel pa seveda hvala vsem donatorjem, hvala g. Ervinu Becu, hvala Marku Soršaku – Sokiju, hvala skupini Pop Design in hvala neutrudnim učencem, ki so vadili, vadili in vadili, da je današnja prireditev uspela!

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Eva Čeh, učiteljica glasbene umetnosti

Foto: Marko Grimani