01Jun
2016

Obisk humanitarne delavke Annah Caroline Anam

V ponedeljek, 30. maja je obiskala našo šolo ga. Annah Caroline Anam, humanitarna delavka, učiteljica in ravnateljica osnovne šole Uhanga iz ruralnega predela Kenije. V okolju, kjer prevladuje revščina, nasilje in korupcija je s svojo etično držo primer človeka, ki je svetel vzgled celotni skupnosti. Zahvaljujoč njeni humanitarni prizadevnosti in delu, živi in se izobražuje vsa širša regija v provinci Nyanza.

Učencem zadnje triade je predavala o življenju otrok v Keniji, približala jim je raznolikost šolskega vsakdana ter danosti, ki jih imajo otroci za preživetje. Srečanje je omogočila Fundacija Za boljši svet iz Maribora, ki že od leta 2010 podpira različne izobraževalne projekte v provinci Nyanza v Keniji.

S humanitarnim prispevkom za predavanje ge. Annah Caroline Anam, bo tudi naša šola pomagala tamkajšnjim učencem izboljšati osnovne življenjske pogoje; sredstva bodo namenjena izgradnji zbiralnika za deževnico, ki bo edini vir pitne vode v OŠ Ragak.

Prispevek slehernega posameznika, naj bo še tako majhen, šteje. Prav vsako dejanje pusti sledi, ustvarja spremembe in nove poti prihodnosti.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Nada Šmit