16Sep
2015

Otvoritev plezalne stene v OŠ A. T. Linharta

Na tej otvoritvi bi lahko na dolgo in široko govorili o ljudeh, ki so pred 25 leti postavili eno prvih sten v Sloveniji. Takrat so opravili veliko delo in postavili temelj našega delovanja. Tudi o ekipi, ki dela v odseku zadnja leta bi se dalo marsikaj povedati.
Lahko bi se zahvaljevali Osnovni šoli ATL Radovljica, ki nas gosti že 25 let.
Veliko bi se dalo povedati o Občini Radovljica, ki nam pomaga s sofinanciranjem naše dejavnosti in je tudi v celoti omogočila izvedbo obeh novih sten.
Hvala vsem!
Vendar pa bi bilo vse skupaj brez pomena, če bi ne delali za plezalce in skupaj z njimi. Naši plezalci nam povedo, kaj smo naredili dobro in kje smo ga polomili. S kvaliteto tekmovalcev, s katerimi sodelujemo, raste tudi kvaliteta pogojev, ki jim jih ustvarjamo.
Najboljši klubski plezalci so nam pokazali pot do objekta za trening najboljših plezalcev v Podvinu. Pri tem smo bili tako uspešni, da pri nas trenirata tudi slovenska članska in mladinska reprezentanca. Na ta način dobivamo odzive vseh najboljših slovenskih plezalcev.
Novi steni v OŠ ATL Radovljica nista namenjeni najboljšim plezalcem v težavnosti. Z ta namen bi rabili plezalno steno višine od 15 metrov navzgor. So pa najboljši plezalci kljub vsemu tudi najboljši razsodniki, kako uspešno smo opravili svoje delo. Vsi se še spomnijo svojih začetkov in želja, ki so jih glede sten imeli takrat. Večina med njimi se bo nekoč s tem zopet srečala, ko se bodo ukvarjali s prenašanjem svojega znanja na mlajše rodove.
Manjša stena imenovana Plata je namenjena prvim gibom v težavnostnem plezanju. Večja stena imenova Prevoj je namenjena prehodu na zahtevnejše stene in pripravi otrok za prehod v Podvin. Obe sta zgrajeni tako, da sta deljivi po višini, kar nam bo omogočilo kvalitetnejšo izvedbo tradicionalnih tekmovanj v marcu, ni pa izključena še kakšna dodatna tekma. Premiera bo na tekmi za pokal regij iRCC 6. Marca 2016.

Upamo, da bo nova pridobitev dobro služila svojemu namenu, in da se bomo v doglednem času srečali ob še kakšni novosti zgrajeni na osnovi novih izkušenj.

Pavel Škofic
Načelnik ŠPO Radovljica

Športno plezalni odsek Radovljica