04Sep
2019

Pozdravljeni planinci!

Tudi letošnje leto bo na šoli potekal planinski krožek, s katerim skušamo približati lepote, zanimivosti in zakonitosti narave, preizkušati in razvijati telesne sposobnosti posameznikov ter vplivati na pozitivne medsebojne odnose v skupini. Udeležijo se ga lahko učenci od 1. do 9. razreda.

Odpravili se bomo na devet zanimivih izletov, ki so primerni za vse starosti šolskih otrok. Poleg raziskovanja hribov v domači okolici, bomo obiskale gorski svet drugih slovenskih pokrajin in se podali čez mejo.

Izlete bomo vodili mentorji in planinski vodniki. Predvidoma bodo  ob sobotah – enkrat mesečno. V kolikor pa izleta iz objektivnih razlogov ne bo mogoče izpeljati v soboto, ga bomo izpeljali v petek oziroma nedeljo. Cilj izleta se lahko spremeni glede na vremensko napoved oziroma glede na sposobnosti udeležencev.

Na izletih se bodo učenci srečali tudi z vsebinami planinske šole: oprema, nevarnosti v gorah, prva pomoč, orientacijo, rastlinstvo in živalstvo … ter se navajali na samostojno pot v hribe.

Učenci bodo na izletih razdeljeni v skupine glede na starost in sposobnosti. Za učence višjih razredov bo izlet podaljšan na kak drug cilj, če izhodišče to dopušča.

Če želite vpisati svojega otroka v planinski krožek, prosim izpolnite priloženo prijavnico, ki ju naj otrok odda razredničarki ali na elektronski naslov mo.radovljica.mosnje.ljubno@gmail.com do ponedeljka, 9. 9. 2019. Pristopna izjava in soglasje sta namenjana, tistim otrokom, ki bodo letos prvič vpisani v planinski krožek.

Članarina za obiskovanje planinskega krožka bo znašala 96 € (avtobusni prevoz, zavarovanje otrok, vodniki …), za vsakega naslednjega otroka v družini plačate 50 % članarine. Znesek je možno poravnati v treh obrokih.

                                                                                                                                                                                                                            Lep planinski pozdrav!

Mentorice in vodnice: Daniela Golob, Karin Horvat Gros, Martina Kolar

Spremljevalka planinske skupine Alja Štendler