12Jun
2019

Zaključno srečanje s Tačkami pomagačkami

28. 5. in 29. 5. je bil za učence, ki so bili vključeni v projekt Beremo s tačkami, prav poseben dan,  saj sta jih v razredu obiskala pasja prijatelja Tobi in Bach.

S seboj sta pripeljala tudi svoji vodnici, ki sta ob Hovhov kvizu povedali marsikaj zanimivega o psih. Tabi in Bach sta upravičila sloves pravih pasjih frajerjev, saj sta pokazala številne trike. Od navdušenja smo jima ploskali in ju nagradili s priboljški.

Učenci so se najbolj veselili priložnosti, ko so lahko prišli v stik s pasjima kosmatincema. Takrat so postali pasji frizerji, jima pregledali ušesa, ju peljali na sprehod, se z njima igrali skrivalnice, postali veterinarji in poslušali utrip njunega srca, jima umivali zobe, ju učili nove trike …

Na koncu smo razglasili zmagovalca literarnega natečaja. Sladko nagrado za najboljša mlada pisatelja sta dobila Oskar Ivanuša in Neca Zorman (zgodbi sta objavljeni v priponki).

Vsi smo se strinjali, da je ura minila kot blisk. V upanju, da se še kdaj srečamo smo se poslovili in jima v zahvalo dali pasjo igračo, ki smo jo izdelali sami.


Preberite si še dva spisa, ki sta nastala v okviru projekta:

Datoteke za prenos: