Izvajanje vzgojno izobraževalnega dela od 9. 11. 2020

06. 11. 2020

Izvajanje vzgojno izobraževalnega dela od 9. 11. 2020

Spoštovani starši!

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20 izdala sklep je določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Šola bo  oblikovala prilagojen način izvajanja pouka na daljavo, saj učenci potrebujejo drugačne usmeritve in več časa, kot če bi bili v šoli. Pri delu bomo upoštevali priporočila in usmeritve za delo na daljavo, ki jih je pripravi Zavod za šolstvo RS.

V dopisu, ki ga je pripravila Teja Toman, računalničarka je zapisano na kakšen način bo potekalo delo na daljavo enotno za celo šolo. Razredniki in razredničarke se bodo povezali z vami in vam bodo za vsak oddelek razložili način sodelovanja. Tako, da se z vprašanji obračajte na razrednike. Dogovor je, da so vsak ponedeljek do 8. ure v spletnih učilnicah objavljene vsebine za tekoči teden. Učenci bodo sodelovali tudi preko videokonference ZOOM. Učitelji jih bodo o tem sproti obveščali.

Zelo pomembno je, da učenci ostanejo povezani s šolo in šolskim delom. Želimo si dobrega sodelovanja z vami starši, da skupnimi močmi premagamo to situacijo  v kateri smo se znašli letos že drugič. Zavedamo se, da ste mnogi zaposleni ali delate od doma, zato se bomo maksimalno potrudili in pouk prilagodili za delo na daljavo. Zavedamo se, da so najmlajši potrebujejo največ vaše pomoči, učenci 4. in 5. razreda so že lahko bolj samostojni, učence od 6. razreda dalje pa je potrebno navajati na čim večjo samostojnost.

Če boste imeli kakršenkoli težave, lahko obrnete na svetovalno službo Ivica Gracelj, psihologinja in Nataša Durjava, socialna pedagoginja.

V Radovljici, 6. 11. 2020.

Zlata Rejc, ravnateljica


Datoteke za prenos:

Obvestilo - potek dela na daljavo

Izvajanje vzgojno izobraževalnega dela od 9. 11. 2020

Izvajanje vzgojno izobraževalnega dela od 9. 11. 2020 slika 1