Učenci iz OŠ Ivana Gundulića iz Zagreba na obisku v Radovljici

14. 06. 2022

Učenci iz OŠ Ivana Gundulića iz Zagreba na obisku v Radovljici

V torek, 7. junija, so k nam prišli na obisk učenci 1. a in 1. b razreda, pobratene šole OŠ Ivana Gundulića, s katero sodelujemo že več kot 10 let. Prvošolci so že nestrpno čakali na prijatelje, s katerimi so se pred dvema tednoma spoznali v Zagrebu.

Učenci iz Zagreba so bili navdušeni nad lego naše šole. Atletski stadion, travniki, gozd igrišča. »Živite v raju!« je od navdušenja zaklical eden izmed njih. Povabili smo jih za šolo, kjer smo zanje pripravili lov na zaklad. Z medsebojnim sodelovanjem in pomočjo, so učenci uspešno rešili uganke in izpeljali vse naloge. Pot jih je na koncu pripeljala do Oble Gorice, kjer se je skrivala skrinja z zakladom. Po uspešno najdenem zakladu, smo se podali na ogled šole in kosilo. Sledila je medsebojna izmenjava daril. Učenci so si med sabo podarili risbice, si zapeli pesmi in tekmovali v matematičnem kvizu. Vsi so se izkazali za odlične matematike.

Sledil je ogled šolskega čebelnjaka ter spoznavanje življenja in dela čebel. Marko Hribar je učencem poleg čebelnjaka predstavil tudi čebele, čebelarsko obleko in delo čebelarja. Učenci so bili navdušeni nad okušanjem medu, pomerjanjem čebelarske obleke in opazovanjem čebel čisto od blizu.

Polni novih znanj in spoznanj smo se za konec odpravili še na kratek sprehod po Radovljici in obiskali staro mestno jedro, kjer smo se posladkali z osvežujočim sladoledom, si ogledali reko Savo in se počasi vrnili proti šoli. Naše prijatelje iz Zagreba je čakal še kratek obisk Bleda in odhod proti domu.

Bilo je lepo in vsi si želimo, da obiska v Zagrebu in Radovljici, v naslednjem šolskem letu spet ponovimo.

Galerija slik