Kulturni dan – ogled filma Bertov dnevnik

20. 06. 2022

Kulturni dan – ogled filma Bertov dnevnik

V četrtek, 16. 6., so si učenci 6. razredov v Linhartovi dvorani ogledali film Bertov dnevnik.  Ko so se vrnili v šolo, so postali pravi filmski kritiki in napisali oceno filma. Kako so ga ocenili, si lahko preberete spodaj.


Film Bertov dnevnik govori o fantu z imenom Bert. Bert ima zelo nenavadne starše. Njegova mama je voznica avtobusa in večino časa posluša glasbo ter poje, oče pa obožuje rolanje in želi čim več časa preživeti s svojim sinom. Nekega dne na kosilu v šoli zagleda dekle z imenom Lejla. Izve, da je zelo dobra košarkašica in najbolj popularna punca na šoli. Bert se v trenutku vanjo zaljubil, vendar ljubezen med njima ni mogoča, saj je Lejla devetošolka, Bert pa sedmošolec. Dogajanje zaplete Lejlina sestra Amira, s katero se spoprijateljita in začneta veliko družiti. Šele takrat se začne Bertova velika dogodivščina.

Menim, da so igralci igrali dobro, saj so se vživeli v svoje vloge in bili pri tem zelo prepričljivi. Všeč mi je bilo, ker je bil konec srečen, čeprav na trenutke ni kazalo tako. Navdušila me je tudi zgodba, ki je nam najstnikom blizu.

Ula Dolenc


Film Bertov dnevnik govori o Bertu in Amiri, ki pišeta dnevnik. Na prvi šolski dan Bert med kosilom spoznal Lejlo. Takoj mu je všeč. Bert in Amira imata skupno predstavitev o superjunakih. Takrat ugotovi, da je Amira Lejlina sestra. Bert in Amira se dogovorila, da bosta predstavitev dokončala pri njej doma.  Bert tam pokuka v Lejlino sobo in najde dnevnik. Vse se zaplete, ker ta dnevnik ni Lejlin, ampak Amirin.

Igralci so se mi zdeli dobri. Najbolj prepričljivo je igral Bertov najboljši prijatelj, saj mu je pomagal, ko je bil v težavah. Konec je bil srečen, kar sem tudi pričakoval. Menim, da bi moral film vsebovati več napetih in manj predvidenih dogodkov.

Bruno Jerala


Bert je mlad fant, ki hodi v sedmi razred. Med šolskim kosilom spozna devetošolko Leljo in se  vanjo zaljubi. Vendar – ali lahko devetošolka hodi s sedmošolcem? Bert pri šolski nalogi namenoma sodeluje z Amiro, Lejlino sestro, da bi bil bližje Lejli. Z Amiro se dogovorita, da bosta šolsko nalogo dokončal pri njej doma. Dogajanje se zaplete, ko Bert na postelji najde dnevnik. Misli, da je Lejlin. Ker ga zanima, kaj v njem piše, časa za branje pa nima, ga poslika in doma prebere. Med branjem izve, da si želi ogledati premiero znanega filma. Karte za ogled filma so bile že razprodane, zato jih ponaredi. Varnostnik prepozna ponarejeni vstopnici in Bertov načrt splava po vodi. Vse se srečno konča, ko Bert ugotovi, da ima v resnici rad Amiro in ne Lejlo.

Igralci so zelo dobro igrali. Bili so zabavni in prepričljivi. Film mi je bil všeč, ker je bil smešen in resničen, saj se je režiser poglobil v razmišljanje najstnika in puberteto.

Martin Sever


Film govori o Bertu, navadnem najstniku, ki piše dnevnik. Ko Bert pride na predmetno stopnjo, spozna Jogurt Lejlo. To je košarkašica, ki nastopa v reklami za jogurt. Vsi so zaljubljeni vanjo. Bert jo želi na vsak način spoznati in nekako mu to uspe. Pri pouku jim učiteljica dodeli nalogo, da si s sošolcem izmislita temo za dan šole. Bert po naključju izve, da je njegova sošolka Amira Lejlina sestra. Ko učiteljica izbira par za Amiro, se Bert javi, saj ima načrt, kako se približati Lejli. Z Amiro se dogovorita, da se dobita ob šestih pri njej. Ko Bert odide na stranišče, vidi odprta vrata Lejline sestre. Vstopi. Na postelji zagleda dnevnik. Naslednji dan se ponovno dobita z Amiro pri njej doma. Tam po naključju na stranišču najde dnevnik. Slika ga in prebere. Od takrat naprej se njegovo življenje začne komplicirati.

Berta bi lahko označila kot prijaznega in zabavnega najstnika. Ima svoj dnevnik, v katerega zapisuje čisto vse, kar se mu zgodi. Tudi Amira je prijazna, a malce čudaška. Prav tako kot Bert piše svoj dnevnik. Na koncu se Amira in Bert pobotata in pristaneta skupaj. Konec mi je bil zelo všeč, saj rada gledam filme s srečnim koncem.

Hana Mohorič

Kulturni dan – ogled filma Bertov dnevnik slika 1