Mladi kolesarski upi: tekmovanje »Kaj veš o prometu«

01. 06. 2023

Mladi kolesarski upi: tekmovanje »Kaj veš o prometu«

Tekmovanja »Kaj veš o prometu« so dodatna spodbuda za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu, ki jih organizirajo šole v sodelovanju z občinskimi Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Tudi na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica se že več let pod vodstvom mentorjev Helene Stare, Davide Dermota in Jožeta Stareta prizadevno urijo v spretnosti in poznavanju prometnih pravil.

V petek, 18. 5. 2023, je na Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta Radovljica v organizaciji občinskega SPV potekalo kvalifikacijsko tekmovanje, na katerem je prvo mesto osvojil Lenart Rus Debeljak, na drugo mesto se je uvrstil Matej Novak, na tretje mesto pa Vitan Bertoncelj (vsi iz OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica).

Dobro vožnjo in poznavanje prometnih predpisov so pokazali tudi drugi udeleženci:

Od leve proti desni: Isabela Skube, Lara Štremfelj, Lenart Novak, Matej Novak, Lenart Rus Debeljak, Vitan Bertoncelj, Gaber Ilc, Tine Rampre in Žiga Bohinc.

Lenart Rus Debeljak se je uvrstil na državno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 27. 5. 2023 na OŠ Frana Erjavca v Novi Gorici.

Na tekmovanju, med tekmovalci iz vse Slovenije, je pokazal odlično znanje v poznavanju prometnih pravil, spretnostni vožnji in vožnji v prometu ter postal državni prvak.

Galerija slik