Gostili smo regijski otroški parlament

12. 03. 2024

Gostili smo regijski otroški parlament

Naša šola je v četrtek, 29. 2. 2024, gostila regijski otroški parlament v veliki dvorani radovljiške občine. Na regijskem sklicu so sodelovale vse osnovne šole občine Radovljica, tako da smo na koncu imeli kar občinski sklic.

Učenci so drugo leto obravnavali aktualno temo, s katero se spopadajo v času svojega odraščanja: duševno zdravje otrok in mladih.

Sodelujoče šole, OŠ F. S. Finžgarja Lesce, OŠ Staneta Žagarja iz Lipnice, OŠ Antona Janše in OŠ A. T. Linharta Radovljica, so predstavile aktivnosti, ki so jih v okviru oddelčnih in šolskih skupnosti na temo duševnega zdravja v letošnjem šolskem letu izvedli učenci.

Na naši šoli smo se zaradi pogostega negodovanja nad šolsko malico odločili, da bomo raziskovali vpliv hranil na naše duševno zdravje. Ugotovili smo, da je ima to, kar pojemo, zelo pomemben vpliv na naše počutje in delovanje. Devetošolki Julija Koren in Hana Tia Srna pa sta z učiteljico naravoslovja in biologije ter organizatorko šolske prehrane izvedli intervju o tem, kaj vse mora upoštevati pri pripravi šolskih jedilnikov. Gospa Čadež je učencem prepustila iniciativo in tako člani šolske skupnosti sedaj enkrat mesečno za teden dni pripravijo šolski jedilnik.

Da bi razmišljali bolj pozitivno, smo stopnišča okrasili s spodbudnimi mislimi, na oglasni deski na razredni stopnji pa oblikovali pravi vrt prijaznosti, s katero želimo spodbujati prijaznost med vsemi, ki vstopajo v našo šolo.

Letošnja srečanja otroških parlamentov se bodo zaključila z državnim sklicem, ki bo 8. 4. 2024 v Ljubljani.

Jelka Berce,
mentorica otroškega parlamenta
in šolske skupnosti na predmetni stopnji

Galerija slik