Karierna orientacija: Obisk Sava Hotelov Bled

30. 05. 2024

Karierna orientacija: Obisk Sava Hotelov Bled

V sredo, 29. 5. 2024, so učenci, ki obiskujejo izbirne predmete s področja turizma ter priprave hrane in tisti, ki so se vpisali v Srednjo gostinsko turistično šolo v Radovljico (smer gastronomija in turizem), obiskali podjetje Sava hoteli Bled.

Tamkajšnji zaposleni so učence popeljali po vseh svojih hotelih ter jim predstavili različne karierne poti v turizmu. Učenci so srečali zaposlene v njihovem delovnem okolju. Predstavili so jim svojo pot izobraževanja ter izpostavili najpomembnejše delovne naloge in potrebne kompetence za opravljanje svojega dela.

Učenci so srečali številne različne poklice, od kuharjev in šefa kuhinje, natakarjev ter vodje gostinske dejavnosti v Grand hotelu Toplice, receptorje, reševalce iz vode, maserje v velnesu, hotelsko slaščičarko, vodjo gospodinj in osebo, ki skrbi za zadovoljstvo gostov. Direktor destinacije, ki je najvišji člen blejske hotelske verige, jih je popeljal tudi po upravni stavbi, v kateri delujejo informatika, računovodstvo, rezervacijska služba, služba za kongresni turizem, služba za rezervacijo skupinskih potovanj in še kdo …

Da bi lahko spoznali delovne naloge in poklice čisto vseh 200-ih zaposlenih na Bledu je bilo časa premalo, prav gotovo pa dovolj, da učenci sedaj bolje vedo, kdo vse sodeluje v turistični dejavnosti, da je za gosta na njegovem službenem ali zasebnem potovanju dobro poskrbljeno.

                                                                                              Jelka Berce, koordinatorica karierne orientacije  

Galerija slik