Razpis za vpis v srednjo šolo in informativni dan

10. 02. 2022

Razpis za vpis v srednjo šolo in informativni dan

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 20. 1. 2022 objavilo Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/23. Celotna dokumentacija je dostopna na spletni strani Vpis v srednjo šolo.

Informativni dnevi so v skladu s šolskim koledarjem predvideni za:

  • petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri, ter
  • soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri.

Učenci 9. r boste v petek prosti pouka - z namenom, da sodelujete na informativnih dnevih in pridobite informacije o vpisu v želene šole. 

Glede na epidemiološko situacijo tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dnevov na šolah ne bo mogoča, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Na Ministrstvu svetujejo, da si podrobno pogledate spletne strani šol, v katere se želite vpisati oz. vas zanimajo. 

Pomembno je še tole:

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ je objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani. Navedena tabela vključuje tudi informacije, na kakšen način bodo posamezne šole izvedle informativne dneve. Tabelo si lahko prenesete tudi spodaj.

Datoteka za prenos:

Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni

Razpis za vpis v srednjo šolo in informativni dan slika 1