Planinski krožek

12. 09. 2022

Planinski krožek

Pozdravljeni planinci! Če radi hodite na izlete v naravo in vam ni odveč narediti nekaj višinskih metrov, se nam lahko pridružite v planinskem krožku vsi učenci od 1. do 9. razreda matične šole ter podružnic Mošnje in Ljubno. Vabljeni stari znanci planinskega krožka in novi nadobudni planinci.


Tudi letošnje leto bo na šoli potekal planinski krožek, ki je namenjen učencem od 1. do 9. razreda.

Podali se bomo na 6 izletov v domači okolici in se tudi podali v gorski svet drugih slovenskih pokrajin. Decembra bomo imeli praznični pohod namesto prednovoletne prireditve.

Izlete bomo vodile mentorice in planinske vodnice. Predvidoma bodo  ob sobotah – enkrat mesečno. V kolikor pa izleta iz objektivnih razlogov ne bo mogoče izpeljati v soboto, ga bomo izpeljali v petek popoldan. Cilj izleta se lahko spremeni glede na vremensko napoved oziroma glede na sposobnosti udeležencev.

Na izletih se bodo učenci srečali tudi z vsebinami planinske šole: oprema, nevarnosti v gorah, prva pomoč, orientacija, rastlinstvo in živalstvo … ter se navajali na samostojno pot v hribe.

Učenci bodo na izletih razdeljeni v 2 skupini glede na starost in sposobnosti. Za učence višjih razredov bo izlet podaljšan na kak drug cilj, če izhodišče to dopušča.

Če želite vpisati svojega otroka v planinski krožek, prosim izpolnite priloženo prijavnico, ki jo naj otrok odda razredničarki ali vi na elektronski naslov mo.radovljica.mosnje.ljubno@gmail.com do ponedeljka, 12. 9. 2022. Pristopna izjava in soglasje sta namenjana tistim otrokom, ki bodo letos prvič vpisani v planinski krožek. Stari člani izpolnijo samo prijavnico.

Članarina za obiskovanje planinskega krožka znaša 95 € (avtobusni prevoz, zavarovanje otrok, vodniki …), za vsakega naslednjega otroka v družini plačate 50 % članarine. Članarine bo možno poravnati v dveh obrokih.

Lep planinski pozdrav!

Mentorice in vodnice: Daniela Golob, Karin Horvat Gros, Martina Kolar
Spremljevalka planinske skupine Alja Štendler


Datoteke za prenos:

Galerija slik