Karierni sejem (posodobljeno)

05. 01. 2023

Karierni sejem (posodobljeno)

Spoštovani starši!

Zavedamo se, da je izbira poklica in nadaljevanje šolanja zahtevna odločitev, ki mora biti tehtna in premišljena. Pri tem vam želimo pomagati, zato smo vse tri radovljiške osnovne šole tudi letos pripravile Karierni sejem. Po dveh letih izvedbe Kariernega sejma v virtualni obliki smo se odločili, da bo Karierni sejem ponovno potekal v živo, in sicer v sredo, 11. 1. 2023, od 16.20 do 19.20 na Osnovni šoli F. S. Finžgarja Lesce. Povabilu k sodelovanju se je odzvalo 17 šol, ki so za vas in vaše otroke pripravile predstavitve izobraževalnih programov.

Na kariernem sejmu bodo imele večinski glas gorenjske srednje šole, smo pa k sodelovanju povabili tudi srednje šole širše Slovenije, ki izobražujejo za perspektivne poklice in so v naši regiji manj poznani (npr. tehnik optik, steklar, gozdar, plovbni tehnik …) ali so zelo zaželeni pri učencih in jih v regiji ni (farmacevtski tehnik, zobotehnik …).

Cilj Kariernega sejma je učencem omogočiti, da na enem mestu pridobijo informacije o različnih programih, ki jih zanimajo.

Urnik z razporedom predstavitev prilagamo v priponki. Vsaka srednja šola oz. izobraževalni program bo imel na voljo 30 minut za predstavitev, v celotnem času Kariernega sejma pa bodo svoje programe predstavljali tudi na stojnicah v skupnih prostorih.

Lepo vas vabimo, da izkoristite priložnost in si vzamete čas ter skupaj s svojimi otroki pridobite dodatne informacije s področja srednješolskega izobraževanja. Vaša vloga je zelo pomembna, saj svoje otroke najbolje poznate in jih s podporo in pomočjo usmerjate ter opogumljate pri sprejemanju prve pomembnejše karierne odločitve.

Šolski svetovalni delavci radovljiških OŠ Jelka Berce, mag. Vesna Koselj in David Kebler


Datoteka za prenos:

Karierni sejem 2023 - urnik

Karierni sejem - plakat

Karierni sejem (posodobljeno) slika 1