Športni dan za 5. razred: Belarjev dan v Trenti

22. 05. 2023

Športni dan za 5. razred: Belarjev dan v Trenti

V sredo, 24. 5. 2023, bomo z učenci 5. razreda izvedli športni dan in se tako pridružili drugim osnovnošolcem, ki se bodo udeležili Belarjevega dneva v Trenti in na ta način obeležili Evropski dan parkov.

Sodelavci Triglavskega narodnega parka bodo na Belarjevih dnevih učencem predstavili zanimivosti Triglavskega narodnega parka in Soške poti. Orientacijski pohod s skritimi pismi bo potekal po zgornjem delu poti. Po prihodu na cilj si bodo učenci ogledali še INFO središče TNP Dom Trenta.

Namen naravoslovno obarvanega športnega dne je, da otroci, ki živijo v Biosfernem območju Julijskih Alp, park spoznajo, ga obiščejo, razmišljajo o pomenu ohranjanja naravne in kulturne dediščine ter da se v park vračajo in so ponosni nanj.

  • Zbor učencev: ob 6.50 (pred šolo)
  • Odhod: ob 7.00
  • Učenci naj imajo s seboj: pohodniško opremo: obutev, ki ne drsi ter oblačila, ki ščitijo pred dežjem in vetrom (pohod bomo izvedli v vsakem vremenu), malico, nesladko pijačo (priporočamo vsaj 3 pollitrske plastenke), zložljiv dežnik (možne so plohe), sredstvo za zaščito pred klopi.
  • Povratek je predviden okoli 17. ure.

Učiteljice 5. razreda

Športni dan za 5. razred: Belarjev dan v Trenti slika 1